logo
 


Konji su naši prijatelji, doktori, igračke i učitelji. Na njihovim leđima se zasniva naš program i sreća naših učesnika. Zato posebnu pažnju i ljubav poklanjamo baš njima. Visoki standardi ljubavi, čistoće i njege ne koštaju mnogo i mi ne štedimo na tome, ipak, hrana i održavanje koštaju više nego što su Riders of Hope trenutno u situaciji da pruže. Jedan konj radi 4 sata dnevno 5 puta sedmično što znači da 20 mališana na njihovim leđima dobiva terapiju i sve ranije predstavljene beneficije.

Ovom prilikom vam nudimo mogućnost da usvojite konja i time nam pomognete u njegovom izdržavanju.Vinetu


Vinetu je 6 godina star kastrat, Bosansko brdske pasmine. U njegovim genima je izdržljivost, snaga, miran temperament ali i tvrdoglavost svojstvena svim Bosancima. Interesantnih je šara pogotovo zbog toga što je jedna od njih oblika Bosne i Hercegovine! Omiljen je među djecom i trenutni je favorit Riders of Hope tima!

 

 Dona je 7 godina stara mješanka Arapa i Bosanko-brdskog konja. Senade Pekarić-Muratović, u čijem je vlasništvu posljednjih par godina, je dala centru na korištenje. Iz ove temperamentne kobile, treningom je dobivena razigrana, mirna i druželjubiva životinja u čijem kontaktu svi osjećaju sigurnost. Zbog svoje konformacije i temperamenta, ona predstavlja prvi izbor većine naših jahača.

 
El Zahra Kadina je mala, kompaktna, poslušna i snažna kobila koje je zarobila srca svih jahača i prijatelja konja. Na žalost, preživjela je povredu kopita koja je zahtjevala vrijeme za potpuno zacjeljenje. Nestrpljivo smo čekali momenat njenog ozdravljenja i napokon, sa prvim zrakama proljeća prvi jahači sjeli su u njeno sedlo! Nakon Natural horsemanship treninga, mnogo strpljenja i ljubavi, El Zahra je danas konj sa kojim uživaju svi jahači.

get
get
contactus
contact mail studiolisica